dilluns, 26 d’octubre del 2009

Hipertext

Els teòrics coincideixen en que l’eix vertebrador de les formes textuals és l’hipertext.

El terme “Hipertext” el podem definir a partir de diverses definicions:

-Un model teòric: una proposta d’organitzar la informació perquè es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencials.

-Una abstracció: defineix una manera ideal en la qual tota la cultura escrita produïda per la humanitat podria estar a l’abast dels usuaris en un univers telemàtic, el ciberespai.

-Una classe de programes informàtics: els que serveixen per a crear documents digitals susceptibles de ser llegits per la via de les relacions associatives.

-Els documents digitals resultants.

A més, ens parla de la literatura hipertextual, la qual engloba diverses formes textuals digitals. D’aquesta manera, quan parlem d’un seguit de hipertextos relacionats entre ells, fem referència aquest tipus de literatura.


REFLEXIÓ:

Penso que aquest terme, “hipertext”, és important en l’àmbit de l’Internet, ja que, tal com es defineix, aquest organitza la informació perquè és pugui llegir de diferents formes (associativa i només secqüèncial, de manera que pot proporciona el ciberespa, és a dir, una comunicació telèmatica en la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada