dimecres, 28 d’octubre del 2009

Anàlisi d'un anunci!

Aquest anunci ens mostra un nens i nenes que en tot moment van darrere dels seus pares i mares imitant el que fan. Per exemple, si la mare parla per telèfon, la nena també; si el pare llença una llauna al terra, el nen també; si la mare fuma i llença la cigarreta al terra la filla va al darrere i fa igual; i així successivament ens diferents accions. En resum l’anunci el podem dividir en les diferents escenes:

  • 1r escena. Un home parlant pel telèfon mòbil i una nena al darrere imitant-lo.
  • 2n escena. Una dona i una nena parlant per telèfon en una cabina.
  • 3r escena. Un home amb un nen esperant el metro i mirant l’hora.
  • 4t escena. Surt una dona en unes escales que se li cau la compra i passa un pare amb el seu fill i no li ajuden a recollir.
  • 5è escena. Una dona fumant mentre puja unes escales mecàniques i al arriba a dalt llença la cigarreta a terra, darrere seu una nena la copia.
  • 6è escena. Un home i un nene llençant una llauna al terra mentre creuen el carrer.
  • 7è escena. Una dona condueix el cotxe insultant i fent gestos a altres conductors, als seients del darrere surt un nen fent el mateix.
  • 8è escena. Una mare i una nena vomiten a la vorera d’un carrer.
  • 9è escena. Un home i un nen insultant a un immigrant.
  • 10è escena. Una dona cridant al que sembla el seu nadó que està al llit plorant i una nena cridant-li també.
  • 11è escena. Un home i el seu fill llençant pedres a un animal que està tranquil en la seva casa.
  • 12è escena. Un home maltractant a la seva dona mentre el nen fa el mateix.

Aquestes escenes podem dir que estan ordenades de menys important a més. Després de la dotzena escena surten dos eslògans que diuen: “Children see. Children do.”; a partir d’aquí totes en les escenes següents, que són dos o tres, podem veure accions positives per part dels adults. Per finalitzar l’anunci surt una frase ,per conscienciar als espectadors, que diu així: “Make your influence positive.”.

Aquest anunci es desenvolupa en diferents ambients com: al carrer, per exemple quan a una dona se li cauen les bosses a terra i el pare i el nen no ajuden a recollir-les; a una casa, on un pare maltracta a la mare i el fill segueix els seus mateixos passos; o també, a dins d’un cotxe, on una mare s’enfada amb altre conductor i el fill imita tots els gestos que aquesta fa.

Durant aquestes escenes de fons es va escoltant una música anglesa amb un ritme lent.

He escollit aquest anunci perquè penso que parla sobre l’educació que reben els nens. Crec que molts cops fem accions negatives sense adornar-nos, perquè potser ja són habitual, però que els nen les veuen novadores i les intenten imitar. Els nens imiten aquelles persones, com pares, mares, germans, entre altres, que per ells són un exemple a seguir i molts cops no s’adonen; per això, ens hauríem de conèixer nosaltres mateixos per saber el que fem malament i corregir-lo de cara als nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada