dijous, 12 de novembre del 2009

Seminari 5/11/09

Com cada divendres hem començat amb la presentació de les noticies setmanals fetes aquesta setmana per les meves companyes Núria i Mar.
Primer, han nomenat totes les que havien trobat al llarg dels últims dies i després han volgut ressaltar la que es titulava “Los maestros usarán una red tipo Facebook con los alumnos”.
Aquesta noticia ens explicava que els alumnes quan tinguin un problema es podran posar en contacte amb el mestre gràcies a una red molt semblant al Facebook, i d’aquesta manera la professora els hi podrà solucionar els diferents dubtes que tinguin. També, s’afegeix que per utilitzar aquesta eina els tutors hauran de pagar uns diners.
Es pot comparar aquesta red amb el blink que trobem a Blanquerna.

Jo, personalment, amb aquesta noticia no estic d’acord per diferents motius. En primer lloc, penso que ha d’haver un contacte personal entre el professor i l’alumne, ja que aquest ha d’aprendre a expressar-se davant d’una persona. Si es posa en marxa aquesta eina, el més probable és que els nens s’acostumin a esperar-se a arribar a casa per comunicar-se amb la mestre des de l’ordinador i no ho facin en la mateixa aula.
En segon lloc, estic d’acord amb el que es va comentar a la classe de que el professor necessita el seu temps lliure per poder desconnectar de la feina i viure la seva pròpia vida. Si aquest quan arriba a casa es troba que ha de mirar els missatges dels nen, ha d’ajudar-los en tots els problemes que tenen i s’ha de quedar estona pensant i contestant, aquest no tindrà vida pròpia, és a dir, solament acabarà vivint per la feina.
Per últim, crec q si és una eina de l’escola no s’hauria de fer pagar, ja que per això és una eina vinculat amb el col·legi i penso que hauria de ser totalment gratuït.

Seguidament, a partir d’unes fotocopies el professor ens va explicar la setmana de pràctiques que tenim properament, mostrant-nos amb l’ajuda del blink quines activitats faríem i a quines escoles podríem anar a visitar.

Per finalitzar el seminari, vam penjar a l’aula unes fotografies que havíem portat sobre l’educació i vam dir el títol que les havíem posat, votant entre nosaltres quin era el més adequat.

1 comentari: