dimarts, 8 de desembre del 2009

ACTIVITAT DE LA SETMANA DE PRACTIQUES DEL DIJOUS 19/11/2009

Ell dijous vam anar a fer una visita, en grups d'unes 14 persones i un tutor,a l’escola CEIP Auró que es troba a Barcelona, més concretament al barri de l’Esquerre de l’Eixample al carrer Mallorca.

Les famílies que porten allà als seus fills a estudiar semblen que són de classe mitjana i benestant per la situació on es troba l’escola i per les aparences que donen els pares al deixar els nens.

Aquesta escola està dividida en sis plantes.
La planta baixa, que és per on entren els nens i es troba el gimnàs (on s’estudia teatre), el menjador i la sortida al patí. Seguidament trobem la primera planta que està composta per diferents despatxos i el menjador d’infantil. I a partir de la segona planta el centre es divideix per cicles, és a dir, a la segona es troben els d’infantil, a la tercera els de cicle inicial, a la quarta els de cicle mitjà i per últim, a la cinquena els de cicle superior. A dalt de tot hi ha una terrassa que fa funció de patí i que pugen rotativament per cicles els alumnes. A més, a cada planta hi podem trobar una àrea comú perquè els nens s’hagin de moure per tota l’escola i no es quedin sempre al mateix pis.

L’escola Auró és pública i laica ja que accepten tot tipus de religions.

Un dels projectes educatius que té és la integració de sords ja que són una escola acollidora del servei educatiu Acredat i per això, faciliten un psicòleg i logopedes. A més, formen part de l’USEE (unitat de suport d’educació especial), els quals treballen amb nens que tenen un grau de disminució psíquic important.
A part, tenen aules d’acollida per tots aquells nouvinguts, com els sud-americans o els xinesos, que no es poden introduir directament a l’aula i els professor s’adapten aquests nens a l’hora d’avaluar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada