dimarts, 8 de desembre del 2009

Seminari 2/12/2009

El seminari del dimecres el vam dedicar a fer diferents coses.

Primer de tot vam començar amb l’exercici d’actualitat educativa que s’havia d’haver fet divendres passat però que pel concert no es va poder porta a terme. Aquest exercici el va fer l’últim grup composat pels meus companys Pere i Oscar.
Aquests van provocar un debat molt interessant, a partir d’una notícia, de si haurien de prohibir o no els crucifixos a les aules de l’escoles públiques i privades.

Aquest tema va originar debat, per una banda hi havia els que defensaven la prohibició en les escoles públiques perquè pensaven que els nens que anessin a una escola pública no haurien de veure el crucifix ja que l’escola de l’estat espanyol es declara laica, mentre que a la vegada, creien que a les privades religioses no s’hauria de prohibir perquè els pares que porten allà als seus fills ho fan perquè volen que se’ls hi ensenyi la religió catòlica aquests.

D’altra banda, hi havia uns altres que estaven en contra perquè creien que això forma part de la nostra cultura i que un símbol d’aquestes característiques no ha d’influir en l’estudiant de cap manera. A més, deien que si s’hagués de prohibir tot el que envolta a la religió aleshores no celebraríem cap festa de Nadal, ni de Pasqua... ja que totes estan lligades amb aquesta.

Jo penso que el símbol d’un crucifix a l’aula no té perquè influir en el nen, però també entenc que pot haver-hi gent que li pot molestar perquè per això porta als seus fills a una escola laica, i com laica que és no pot tenir cap símbol religiós. Per això, estic d’acord de que treguin els crucifixos de totes aquelles escoles que són laiques, però no ho estic de que els treguin d’aquelles escoles que són privades i es basen en la religió, ja que els pares que porten allà al seus fills ja saben el que es trobaran.

Al acabar el debat, vam acabar de concretar diferents temes i vam començar a pensar el que podríem fer per celebrar l’últim seminari abans de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada