dilluns, 14 de desembre del 2009

WEB 2.0.


Una de les activitats que vam portar a terme durant la setmana de pràctiques va ser la conferència que ens van donar sobre la Web 2.0. en una visita que vam fer al Cibernàrium, el qual es troba al Parc Tecnològic de Barcelona Nord. Aquesta va ser donada per José Manuel Pérez i Santiago Tejedor.

En aquesta xerrada ens van explica els objectius i el funcionament que tenia aquest projecte, el Cibernàrium, és a dir, ens van explicar que aquest es dedicava a la divulgació i capacitats de tecnologia, a l’alfabetització i capacitació digital i al desenvolupament personal i professional dels ciutadans. I que per arribar aquests objectius les activitats les dividien en tres línies totalment gratuïtes com són “Inicia’t en Internet”, “Creix amb Internet” i “Itineraris de formació”.
A part, també ens van dir que s’havien proposat uns reptes, com fomentar més activitats relacionades amb la web.

Després d’aquesta introducció ens va començar a desenvolupar què és la web 2.0 i les seves característiques.
La web 2.0. podem dir que és una web social, la qual es basa en un conjunt d’usuaris i de serveis com els blocs, els wikis... i les característiques fonamentals d’aquesta, les podem definir a partir d’un esquema que ens van ensenyar i que és el següent:

Modo mínima unitat: Lectura – escriptura comparativa.
Estat: Missatge, article, post.
Modo de visualització: Dinàmic, navegador, RSS lector.
Arquitectura: Serveis Web.
Editors: Tots.
Protagonistes: Aficionats.

Després de la teoria, va fer una activitat a partir d’un Power Point en el qual ens anava passant diferents programes que pertanyen aquesta web i havíem d’apuntar en un paper si l’utilitzàvem o no. Les conclusions que vaig poder extreure és que la gran majoria de gent utilitzem un percentatge mínim d’aquests programes i sempre ens limitem als mateixos.

Per acabar, vam fer una ronda de preguntes per aquells que tenien algun dubte o que volien saber alguna curiositat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada