dilluns, 7 de desembre del 2009

Metàfores!

La classe de GITIC d’aquesta setmana la vam dedicar a fer diferents exercicis per després comparar-los amb les metàfores de Crook.

El primer exercici que vam portar a terme, mitjançant el Word, consistia en escriure un dictat d’un fragment que llegia el mestre perquè després que ho corregís el company del costat.

Un cop fet aquest, vam connectar-nos a Internet i vam anar a la web www.xtec.cat, més concretament a la “Zona Clic” a fer un exercici sobre “El utillatge químic”.

La tercera activitat, consistia mitjançant el joc del Crayon Physics en estudiar la llei de la gravetat dibuixant diferents formes perquè una bola arribés a un punt en concret.

L’última activitat, que vam fer a partir del programa Winlogo tractava de fer formes a partir del moviment d’una tortuga, d’aquesta manera desenvolupàvem els esquemes de coneixements que teníem sobre les matemàtiques i la geometria.

Després d’acabar aquests exercicis i a partir de la teoria que ens va explicar el professor vam relacionar les activitats fetes amb les metàfores de Crook.

L’exercici del Word el podem relaciona amb la metàfora de l’ordinador com ha eina, ja que nosaltres vam utilitzar l’ordinador per fer un dictat i corregir les faltes, és a dir, el vam fer servir com a instruments per corregir l’ortografia.

La segona activitat, en la qual vam utilitzar la “Zona Clic”, la podem relacionar amb la metàfora de l’ordinador com a tutor, ja que el mateix programa t’explicava la teoria com si fos un mestre i després et proposava diferents exercicis, que ell mateix també corregia, per veure si s’havia entès.

La tercera activitat feta mitjançant el Crayon Physics la podem comparar amb la metàfora de l’ordinador com a simulador, ja que aquest simula els moviments físics d’un objecte.

I per últim, l’activitat que vam portar a terme amb el programa Winlogo està lligat amb la metàfora de l’ordinador com alumne, ja que el programa actua com si fos l’alumne i compleix totes les ordres que el nen li dicta.

Altres activitats que he trobat i que les podem comparar amb aquestes metàfores són:

L’Excel podem relacionar-ho amb la metàfora de l’ordinador com a eina ja que mitjançant aquest l’alumne pot utilitzar-lo d’instrument per escriure, fer gràfics...

La Viquipèdia la podem comparar amb la metàfora de l’ordinador com a tutor perquè el mateix alumne busca allà la informació que necessita i la pàgina li mostra la teoria com si fos un mestre.

I per últim, si parlem de la metàfora de l’ordinador com a simulador, he trobat el joc de Farm Ville on es simula la construcció d’una granja i el nen l’ha d’anar plantant per tal de guanyar diners i ampliar-la més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada