dijous, 10 de desembre del 2009

Seminari 09/12/2009

El seminari de dimecres el vam dedicar a fer dues activitats diferents.

La primera, consistia en explicar una notícia d’actualitat, de forma més explícita que en les exposicions anteriors, durant deu minuts.

En aquesta sessió ens van tocar exposar a la meva companya L’escola obrirà el març si els pares hi munten activitats.

Aquesta té relació sobre la setmana lúdica que volen establir al més de març. La notícia explica que la conselleria d’Educació donarà ajuts a totes aquelles escoles on l’AMPA vulgui organitzar activitats pels alumnes.
D’altra banda, també menciona que la xifra d’aquestes subvencions econòmiques seran superiors que les demanes en juliol i setembre, ja que es preveu que les famílies no agafaran en aquest període tantes vacances. A més, s’estan buscant altres mètodes per solucionar aquest problema.
Aquest article, també, menciona la direcció general de Turisme amb la qual s’està negociant perquè faci més ofertes de turisme durant aquesta setmana. A part, de que volen impulsar amb l’ajuda de les entitats culturals i de lleure activitats i colònies fora de l’horari no lectiu.
Per últim cal destacar, els ajuts que hi hauran per aquelles famílies amb situacions socioeconòmiques desfavorides que els hi costi pagar aquestes activitats pels seus fill/es.
En les conclusions extretes per nosaltres, hem volgut destacar diferents punts que ens han semblat rellevants:
Primer de tot, que estem a favor d’aquesta setmana no lectiva sempre i quan les famílies trobin recursos factibles per poder deixar als nens si no tenen vacances.
Seguidament, cal destacar que estem totalment en contra de que l’AMPA sigui l’única associació que s’ocupi d’aquestes activitats i que si aquesta en alguna escola no ho pot organitzar, el centre es queda sense subvencions per part de la generalitat.
A més, volem donar rellevància al punt que ens parla de la direcció general de turisme, ja que aquesta intentarà guanyar diners, a partir de diferents ofertes, amb aquelles famílies que disposin de vacances i tinguin ganes de viatjar. Creiem que amb el pas del temps aquesta setmana es convertirà en una setmana lúdica, com per exemple la de Setmana Santa.

Seguidament, com havíem d’entregar els nostres treballs sobre el llibre llegit "Elogi de la feblesa" vam fer una posada en comú del que ens havia semblat i d’algunes preguntes com que és la normalitat, “la mirada de l’altre”...

Per finalitzar la classe el professor ens va dir que havíem de fer una reflexió sobre que és per nosaltres “la amistat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada